home

menu 

 

profiel

 

artpainting/photo

artikelen/verhalen

hengelsport

info

Pieter Gerard van den Broek

Pieter van den Broek, geboren in 1956, is getrouwd met zijn lieve vrouw Greet, Zij hebben twee dochters Demelza en Tuppence.

Pieter volgde opleidingen bloemsierkunst, hovenier, tuinarchitectuur. Van 1972 – 1981 was hij bloemist in verschillende gerenommeerde bedrijven, Bilthoven, Amersfoort en bedrijfsleider in Hilversum. Zijn creatieve vaardigheden en mogelijkheden heeft hij verder ontwikkeld na zijn jarenlange omgang met kleur en vorm tijdens zijn werk als bloemsierkunstenaar.

Zijn vader was tuinarchitect en zijn grootvader kunstschilder. Het waren mensen die voor ieder een droomwereld wilden creëren. Zij zijn een inspiratiebron voor Pieter.

Als bloemist kreeg hij ook opdrachten om collages te maken van ‘natuurlijke’ materialen. Van daaruit was het een kleine stap om naar schilderkunst te evalueren.

Ook de technische kant van het schilderen boeide hem zeer, wat later van pas kwam bij zijn experimenteerdrift en de schildercursussen die hij ging geven. Pieter is als schilder autodidact.

Hij heeft bloemsierkunst en schilder cursussen gegeven.

Zijn creativiteit en vormgeving werd opgemerkt, wat resulteerde in het vertrouwen van verschillende opdrachtgevers, wat weer leidde tot nieuwe plannen en ideeën die uitgewerkt moesten worden.

Hij heeft geëxposeerd in Kampen, IJsselmuiden, Zwolle, Putten, Den Haag, Dronten, Hattem, Beemster.

Muurschilderingen maakte hij o.a. voor architecten bureau Oord, cruise schip Holland River Line, Eijgelaar Natuursteen B.V., en particulieren. Voor Eijgelaar Natuursteen B.V. ontwerpt hij monumenten.

In 2002 nam hij het initiatief voor het project over de verdwijning van de Gulden, waarvan de Nederlandse bank toestemming gaf en meewerkte.

Pieter werkt met acrylverf en olieverf in verschillende technieken, glacerend, dekkend, dun aquarelachtig.