menu artpgb

 

 

publicaties waterschap bypass

 

zie ook artikelen/verhalen overzicht 'Ons vermaak'

 

zie ook artikelen/verhalen overzicht

 

 

 

Nieuwsbrief IJsseldelta-Zuid, nummer 3 - augustus 2008

‘De bypass is een verrijking voor Kampen en omgeving’

De hengelsportliefhebbers in Kampen en omstreken waren al verwend met de aanwezigheid van verschillende kolken, de IJssel en de randmeren. Nu krijgen ze er ook nog de bypass bij, met een open verbinding naar de IJssel. Pieter van den Broek, bestuurslid van hengelsportvereniging Ons Vermaak is blij met de plannen. “Het wordt een mooi en dynamisch gebied. Met de bypass is Kampen omringd door water: een waar vissersparadijs.”

lees meer

 

 

spectrum de Stentor Zaterdag 20 September 2008

Genieten van ijsvogel op vishengel

Pieter van der Broek (52) uit Kam­pen is beeldend kunstenaar en ont­werper. Hij is namens hengelsport­vereniging Ons Vermaak (1300 le­den) kandidaat voor het water­schap Groot Salland. Van der Broek wil zijn stem laten horen omdat er naar zijn smaak te weinig over het leven onder water wordt gespro­ken. Dat ontdekte hij toen hij na­mens Ons Vermaak zitting kreeg in de klankbordgroep voor de aanleg van een bypass om overvloedig IJs­selwater bij Kampen of te voeren naar het Veluwemeer.

lees meer

 

 

Nieuw Kamper Dagblad de Stentor

woensdag 23 januari 2008

De Koerskolk, geliefd nachtviswater van Ons Vermaak-hengelaars, ligt midden in het bypasstracé. Aanleg van een 'barbeelbeek' die verbonden is met IJssel, randmeer én Koerskolk zou een krachtige verrijking betekenen voor flora en fauna, zowel boven als onder water.

‘Verrijk bypass met een barbeel-beek’

lees meer