menu

hengelsport

artikelen / verhalen overzicht

door Pieter van den Broek

 

zie ook artikelen/verhalen overzicht ons vermaak'

 

 

 

Reis- en visverslag Lower Lough Erne Ierland juni 2006

De cottages van het Lareen Estate gelegen aan de monding van Lough Melvin daar waar de Drowes rivier het water verder afvoert naar de Atlantic waren volgeboekt. We kregen een keurig mailtje terug van Thomas Galagher. Natuurlijk was ik welkom om de Drowes te bevissen. Op de website kon ik zien dat de grils (jonge zalm) net aan het optrekken was. Jammer we moesten iets anders zoeken. Na twee mooie vakanties aan Lough Corrib wilden we iets noordelijker ons paradijsje proberen te vinden.

lees meer

 

artikel geplaatst: de nederlandse vliegvisser voorjaar 2007 

 

Grote snoek, lichte hengel, veel plezier!

Voor het zwaardere kunstaas had ik een nieuwe hengel aangeschaft een Shimano Beast Master van 2.70 voor 50-100 gram. Wat een fantastische hengel!

Driedelig met een mooi kurken handvat en de molenhouder op de goede plaats. Het grafiet extra dik en verder perfect afgewerkt.

Geen stijve pook maar nog behoorlijk soepel speciaal in de top.

Ik had steeds meer zwaarder kunstaas aangeschaft: grote pluggen, bull dogs enz. En daar zou deze hengel perfect voor zijn.

lees meer

 

 

 

Rosalinde
Het was vleugel en veren tijd op het schuurtje. Drukdoende vogels en vogeltjes vlogen af en aan om zich te goed te doen aan de zaden die ik op het dak uitgestrooid had. Mais en pinda’s voor de big birds in een terracotta schaaltje. De fijnere zaadjes in een groen aardewerken schaaltje. Zo had ik het een beetje verdeeld in de ijdele hoop de groepen enigszins gescheiden te houden. Want zo dacht ik de grote vogels jagen de kleintjes weg die dan van een afstandje zielig moesten toekijken of er nog een kruimel sorry zaadje overbleef.

lees meer

 

 

Karpervissen met m'n kinderen.

Het was voor mij en mijn 2 dochters Demelza en Tuppence een natuurlijk proces zoals voetballen, verstoppertje spelen atletieken, eten en drinken.

Ik ben een visserman, en vroeger of later zouden ze daar mee geconfronteerd worden.

En in ons geval gebeurde dat al op jonge leeftijd. Al op zeer jonge leeftijd mag ik wel zeggen nam ik ze mee naar de waterkant om het hengelen te introduceren. En na ettelijke keren van witvissen met of zonder  vriendjes en vriendinnetjes. Gingen we karpervissen.

Het was puur genieten geblazen om mijn kinderen en anderen bezig te zien aan de waterkant,en als je nog eens een geluksgevoel wil hebben met je kinderen dan is dit een uitstekende mogelijkheid.

lees meer

 

artikel geplaatst: Beet juli 2007